U bent een professional en u herkent zich in de doelstellingen van WONE? Neem contact met ons op en sluit u aan bij de gemeenschap

Partner worden Partner worden Partner worden Partner worden Partner worden
vrouwelijk ondernemerschap

Foto credit: LinkedIn Sales Solutions

Vrouwen in het bedrijfsleven

geschreven door: Wone

Hoe zit het met vrouwelijke ondernemers? Zijn vrouwen even enthousiast als mannen over het starten van een eigen zaak? Wat zijn de obstakels, angsten en zorgen die vrouwen ervan weerhouden de uitdaging van het ondernemerschap aan te gaan? Hoewel vrouwen de helft van de actieve bevolking uitmaken, is slechts een derde van de zelfstandigen in België vrouw. Dit geldt voor de gehele Europese Unie, waar vrouwen 52% van de totale bevolking uitmaken, maar slechts 34,4% van de zelfstandigen en 30% van de startende ondernemers.

Vrouwelijke ondernemers ... de uitdagingen waarmee u kunt worden geconfronteerd  

Hoewel steeds meer vrouwen een eigen bedrijf willen beginnen, lijken zij nog steeds te aarzelen over het gebrek aan erkenning van het ondernemerschap van vrouwen en maken zij zich zorgen over het combineren van hun gezins- en beroepsleven.

Volgens de EU-rapporten zijn er nog andere problemen waarmee vrouwen die een bedrijf starten en leiden, worden geconfronteerd: angst voor financiële risico's; faalangst / minder vertrouwen in hun eigen vermogen om te slagen; extra moeilijkheid om toegang te krijgen tot financiering (nog verergerd in geval van echtscheiding, alleenstaande status of werkloosheid); gebrek aan ervaring en/of specifieke opleiding; beperkt professioneel netwerk; gebrek aan rolmodellen van vrouwen die geslaagd zijn in de wereld van het ondernemerschap; ...

Ongeveer tien jaar geleden bleek uit een studie die op verzoek van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen door JUMP werd uitgevoerd, dat 44% van de ondervraagde vrouwen, moeders van jonge kinderen, van mening was dat "zelfstandig worden geen sociaal aanvaarde beroepskeuze voor een vrouw is" .

Het ondernemerschap van vrouwen aanmoedigen: enkele redenen om van start te gaan 

In de eerste plaats zijn er, gezien alle hierboven genoemde angsten, een aantal initiatieven om de schade te beperken. In België zijn er verschillende systemen die u toelaten om tijdens de eerste maanden van uw zelfstandige activiteit een voldoende inkomen te behouden.

Ten tweede gaan vrouwen, als ze minder snel een bedrijf opstarten, ook minder snel failliet, aldus 1819.brussels. In feite wordt minder dan een kwart van de failliete bedrijven door vrouwen geleid. Dit is geruststellend ...

Ten slotte moet worden opgemerkt dat de sociale zekerheid voor vrouwelijke ondernemers in de loop der jaren aanzienlijk is verbeterd (ziekteverzekering, kinderbijslag, moederschapsuitkering die bijna gelijk is aan de situatie van een werknemer) en dat er nu minder risico bestaat dat men van de ene dag op de andere in een uitzichtloze situatie terechtkomt.

Netwerken en jezelf omringen!

Het lijkt erop dat vrouwen minder tijd dan mannen besteden aan netwerken, dat wil zeggen aan het opbouwen van een professioneel netwerk. Netwerken is echter van cruciaal belang en kan een sleutelrol spelen in het succes van uw onderneming. Gelukkig werkt "netwerken voor vrouwen buitengewoon goed! Vrouwen zijn namelijk meer geïnteresseerd in uitwisseling en advies en vinden in de vrouwennetwerken meer solidariteit en delen.

Naast een professioneel netwerk is het absoluut essentieel om je te omringen met mensen die je kunt vertrouwen, die willen dat je slaagt en die in je geloven! Vrienden, familie en, waarom niet, een netwerk van vrouwelijke ondernemers...

admin
Auteur: admin

Administratieve ondersteuning

Axonaut

Vergaderingen & opleidingen

De WellNest gemeenschap

HOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOTHOT

Het dienstenplatform voor vrouwen

VIND EEN PROFESSIONAL Om je professionele en persoonlijke leven een boost te geven

Ik neem controle over mijn leven

IK BEN EEN DIENST en ik wil een WONE partner worden

als partner registreren
sluiten sluiten sluiten sluiten sluiten

  Contacteer ons

  Hallo, mijn naam is

  en ik zou graag

  Neem contact op met het Wone team
  Partner worden
  Samenwerken (ik ben een duurzaam bedrijf)

  voor

  neem telefonisch contact met me op via

  of per e-mail aan

  voorwaarden.
  Uw bericht is verzonden!